Kattintson ide a bejelentkezéshez!   |    Regisztráció   |    Facebook

Kérdezz


Ismét az állásinterjúk kapcsán szeretnék két személyes tapasztalatot megosztani!

Az egyik élmény mikor pályakezdő koromban nagy örömömre felhívott a cég, hogy megkapták az önéletrajzomat és szeretnének behívni egy interjúra.

Határtalan volt az öröm! Megnéztem a cég honlapját és megterveztem, hogy jutok el a céghez. Már gondolatban tervezgettem, hogy a napi bejárásom mely útvonalon történjen.

Elérkezett a várva várt interjú. Kedves szimpatikus volt az interjúztató, rengeteg kérdést tett fel. Beszélt a cégről és az új munkatárs feladatairól is! A sok információ birtokában, mikor megkérdezte, hogy van-e kérdésem, hirtelen nem volt.

Az interjú után egy ismerősömmel találkoztam, akivel átbeszéltük az interjút. Feltett pár kérdést és megmondom őszintén nem tudtam mindegyikre válaszolni! Azaz még sem tudtam meg mindent a cégről, munkakörről, feladatokról.

 

A másik élmény, mikor már én ültem az asztal másik oldalán az interjúztató székében.

Mivel nem egyszer ültem a Pályázó oldalán igyekeztem minden olyan információt átadni a Jelöltnek, amit tudnia, kellett ahhoz, hogy eldönthesse, hogy az adott pozíció jó-e neki. Persze a sok kérdésem mellett, hogy én is megismerjem Őt, hogy tudjam, hogy a cégnek és a munkakörnek maximálisan megfelel-e.

Az interjú végén megkérdeztem a Felvételizőt, hogy van-e kérdése. Nem volt! Ne felejtsük el, hogy az interjún, nem csak a cég dönt, hogy felvesz-e, hanem a Te döntésed is hogy elvállalod-e az állást!

Figyelem! Itt a jövődről tárgyalsz, tehát KÉRDEZZ! Bátran, ami érdekel és számodra fontos, hogy megtudd a cégről, a feladataidról!

Állj fel úgy a tárgyaló asztaltól, hogy ha el kell mesélned valakinek, hogy milyen volt, minden kérdésére tudjál válaszolni!

Sokan sajnos nem mernek kérdezni és nem csak amiatt, hogy új hely, új szituáció, hanem mert nem felkészültek.

Ha tudod, mit szeretnél, mire vágysz, mik az igényeid, akkor tudsz kérdezni. Persze lehet, hogy olyan jó az interjúztató, hogy mindent elmond! De a Te igényeid az elején még nem ismeri!

Tehát kérdésre fel! Írd össze, hogy Te milyen feltételekkel tudsz állást vállalni, mi az, ami motivál Téged és, mik azok a tényezők, melyek megléte esetén egy elégedett, lojális munkaerőt kap a cég személyedben!

Kiknek tudok segíteni

Kismamáknak

Állás tréning kismamáknak

Munkaadóknak

Munkaadóknak

Iskoláknak

Iskoláknak

Felíratkozás hírlevélre:Álláskeresőknek    |    Munkaadóknak    |    Iskoláknak    |    Blog    |    Vélemény    |    Bemutatkozás   |    Kapcsolat

Kövessen a Közösségi oldalakon!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Instagram

Általános Szerződési, -felhasználási feltéltelek és Adatvédelmi nyilatkozat