Kattintson ide a bejelentkezéshez!   |    Regisztráció   |    Facebook

Az álláskeresés első lépése


Kerestél már állást? Gondold végig, hogy is kezdtél neki? Ha megvan, akkor remélem a listádon Neked is az első, hogy a céljaidat írtad össze. Mert bizony enélkül ágyúval lőnél csak verébre.

Sajnos sok álláskereső ott rontja el, hogy állást keres, vagy éppen váltani szeretne, elkezd böngészni és a szél rózsa minden irányába küldi az önéletrajzát! Persze ez is lehet egy megoldás, de nem túl célravezető és ami még fontosabb nem hosszú távú megoldás.

Célok, motiváció, önismeret elengedhetetlen lépése az álláskeresésnek. Ezekkel muszáj tisztában lenned, hogy tudjad, merre indulj el.

Kezdjünk is bele.

Természetesen mivel mással, mint Veled kezdünk, hiszen a siker kulcsa TE vagy. Írd össze, hogy milyen vagy. Végy elő egy papírt és hogy rögtön a jó részével kezdjük, írj össze magadról 15 db jó tulajdonságot.

Fontos itt ne csak általános dolgokat írj, jó szervező, jó kommunikációs készséggel rendelkezem, hanem kapcsolj hozzá eredményt.

Kiváló szervező készséggel rendelkezem, legutóbb a céges rendezvény megszervezése volt a feladatom, amin egy 100 fős rendezvény teljes lebonyolítását szerveztem meg. A rendezvény kiértékelése után az Ügyfelek mellett a vezetőim is teljes elégedettsége lett. Sőt 2 új megrendelés is érkezett.

Ha pályakezdő vagy, akkor az eredményekbe a magánéletedből hozz példákat. A legutóbbi családi nyaralást én szerveztem le. A szállásfoglalástól, az útvonal tervezésen át a teljes program kitalálása. A család legjobb éves nyaralása volt.

Miért is kérek legalább 15-öt, mert 5-6 darabot bárki kapásból összeír, de 15 már mélyebb ismeretről tanúskodik.

A jók után jöjjenek a rossz tulajdonságok. Bizony ezzel is tisztában kell lenned!

Írj össze ebből legalább 10 darabot. Mik azok a területek, amikben fejlődnöd kellene. Itt is ne csak szavakat, hanem teljes mondatokat, eseteket írjál le. Sőt úgy zárd, hogy miket kell tenned ahhoz, hogy változz, fejlődj azokban.

Például az idegen nyelv tudásod hiányos és több állásinterjún ez komoly hiányosságom volt. De mától napi szinten gyakorlom az adott nyelvet.

Valójában a legnehezebb feladattal kezdjük az álláskeresést. Az eddigi tapasztalatok alapján legkevésbé saját magával nincs tisztában az ember. Igen, ez a lépés, nem fog menni egy nap alatt. Írd össze a blog elolvasása után, aludj rá egyet, majd másnap is vedd elő és nézd át újra. Lehet hogy kitudod még egészíteni valamivel.

Mi van akkor ha nem megy? Kérdezd meg azon embereket a környezetedben, akik ismernek és adsz a véleményükre. Jellemezzenek Ők!

Sőt figyeld magad napi szinten. Figyeld meg, hogy egyes esetekben hogyan reagálsz.

Például, mi van akkor ha rövid határidővel kapsz feladatot. Ideges leszel, nyugodt, kifogást keresel? Esetleg 100%-os a feladatra tudsz koncentrálni, mert a rövid határidő csak „felhajtó erő”. Milyen vagy, mikor egy kukacos ügyféllel kell beszélned?

Milyen vagy, ha sokat kell az irodában ülnöd és unalmas, monotonítást tűrő feladatot kapsz? Nézd, meg hogy melyik helyzetben milyen vagy!

 

Az önismeret után a következő lépés a célok, motiváltság összeírása. Hiszen úgy van igazán értékes a munkaadónak, ha karrier céljaidnak megfelelően dolgozol. Megint egy papírt vegyél elő és írd össze, hogy milyen az álom munkahely. Igen jól olvasod álom munkahely. Merjünk nagyot álmodni! Írj össze minden apró részletet is. Írd fel, hogy milyen szakterületen szeretnél dolgozni – informatika – ott konkrétan milyen terület, kereskedelem, vendéglátás, reklám. Írd fel, hogy milyen típusú munkát szeretnél legjobban elvégezni. Csapatban egyedül, irodai, utazós munka, vezető típusú vagy, vagy inkább más keze alá szeretsz dolgozni. Multi vagy kis cég, magyar, vagy nemzetközi.

MINDENT! Ami Neked fontos! Minden, amivel azt érzed, hogy ha ezt a munkát végzed, akkor mindennap örömmel mész be és karrier céljaidnak megfelelően dolgozol. Gondolj csak bele, hogy ki az, aki igazán jól, hatékonyan végzi a munkáját? Az aki, csak dolgozni jár be, vagy az, aki lelkes, lojális. Hidd el a motiváltság elég hamar kiderül és ez rá is nyomja a bélyegét a munkádra.

Ami nagyon fontos, ne csak olvasd ezt el, hanem cselekedj! Szóval remélem már előtted a papír és toll és már neki is áltál a lista írásnak!

VÁLTOZTASS! Éld a jelent, tedd le a jövőd alapjait, hogy holnap már a céljaidnak tudj élni! (JobTraining)

Sikeres álláskeresést!

Kiknek tudok segíteni

Kismamáknak

Állás tréning kismamáknak

Munkaadóknak

Munkaadóknak

Iskoláknak

Iskoláknak

Felíratkozás hírlevélre:Álláskeresőknek    |    Munkaadóknak    |    Iskoláknak    |    Blog    |    Vélemény    |    Bemutatkozás   |    Kapcsolat

Kövessen a Közösségi oldalakon!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Instagram

Általános Szerződési, -felhasználási feltéltelek és Adatvédelmi nyilatkozat